Tipgeefster deelt enkele opmerkelijke nieuwe details in zaak Karin Grijpstra: vreemde voorwerpen

De Joussenwei tussen Britsum en Cornjum. Hier stond links in de berm dagenlang een knuffel in de berm, na de dood van Karin was deze ineens weg.
Advertenties

Het is nog steeds een raadsel wat er is gebeurd met de 55-jarige Karin Grijpstra uit het Friese Cornjum. Op zondagochtend 23 februari 2020 werd haar lichaam gevonden in een sloot bij de oprit van haar huis. Ze lag levenloos in het water en bleek maar liefst elf gebroken ribben te hebben. Volgens de politie is ze mogelijk aangevallen door een iemand uit de omgeving van Cornjum. De familie van Karin sluit een aanrijding niet uit. Een noodlottig ongeval is ook nog een optie, maar eigenlijk is niets zeker.

De politie heeft een aantal keer aandacht gevraagd voor de zaak, maar een helder antwoord op alle vragen rondom de dood van Karin is nooit gekomen. Ook de onlangs doodgeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zich nog even gebogen over de zaak, is zelfs op de bewuste locatie gaan kijken, maar kwam naar verluidt ook niet verder. Hij vond de theorie van een aanrijding overigens zeer onwaarschijnlijk.

Advertenties

Opmerkelijke gebeurtenissen
Het enige dat vaststaat in deze zaak, is dat er in anderhalf jaar tijd geen enkele informatie naar voren is gekomen. Een inwoonster van het nabijgelegen Britsum betreurt dit zeer en zocht contact met de redactie van Dossier Mastenbroek. Ze kende Karin persoonlijk en wil graag nog een aantal opmerkelijke gebeurtenissen in de dagen voor en na het overlijden van Karin delen. Wij hebben haar nadrukkelijk aangeraden om deze informatie óók met de politie te delen. Juist omdat de politie vaak stelt: “Hoe onbelangrijk uw informatie ook lijkt, geef het altijd door. Het kleinste – ogenschijnlijk onbenullig – detail kan juist heel belangrijk zijn voor een onderzoeksteam.”

Fantastisch persoon
De vrouw uit Britsum kende Karin van de Dierenkliniek Camminghaburen in Leeuwarden. “Karin was een fantastisch persoon en stond altijd voor iedereen klaar”, begint ze haar verhaal. Omdat er geen enkel schot in de zaak zit, heeft ze besloten om een aantal dingen – die in eerste instantie niet relevant leken voor het onderzoek – tóch te delen. “Achteraf is het vreemd wat ik heb gezien. Dat besef ik mij eigenlijk nu pas”, zo stelt ze.

Advertenties

Om te beginnen zag ze Karin heel vaak naar haar werk rijden in Leeuwarden. “Vaak in alle vroegte. Ik rijd dezelfde route en kende haar persoonlijk. In de week voor haar overlijden zag ik haar ook nog een keer rijden op de weg van Britsum naar Cornjum; dat is de Joussenwei.”

Glinsterend voorwerp
“Het viel mij op dat er op de maandagochtend na haar overlijden een glinsterend voorwerp op die bewuste weg lag. Ik rijd al negentien jaar over deze weg, dus het viel meteen op. Ik weet het niet zeker, maar misschien is het wel een mes geweest. Het glinsterde in ieder geval. Achteraf realiseer ik mij dat ik ervan ben geschrokken. Zeker nadat ik hoorde wat er met Karin was gebeurd. Toen ik enkele uren later terugreed, was het voorwerp weg.”

Dit is plek waar de tipgeefster een dag na de dood van Karin iets vreemds op de weg zag liggen. Mogelijk was het zelfs een mes. Een paar uur later was het weg.

Knuffel verdwenen
Maar er is nog iets. In de omgeving van Cornjum heeft een aantal dagen voor Karins dood een knuffeltje langs de kant van de weg gestaan. “Het was een soort poesje van stof. Ik dacht meteen: als het door een kind verloren is, dan wordt het vast wel weer opgehaald. Het bleef echter lange tijd staan. Na de dood van Karin was ook ineens de knuffel verdwenen. Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar ik constateer het alleen. Het is in ieder geval opvallend en raar. Toch?”, zegt ze.

Hardrijden door de omgeving
Daarnaast deelt ze ook nog een ervaring met hardrijdende jongeren in auto’s in de omgeving van Britsum en Cornjum. Dat zit haar toch ook een beetje dwars. “Dat was in de periode van het overlijden van Karin regelmatig aan de orde.” Ze zag zelfs een keer een kat-en-muisspelletje met de lokale politie. “Ze reden met loeiende sirenes achter de jongens aan, maar die stonden al ergens verscholen in het dorp. Dat zegt ook iets over de politie hier”, zucht de vrouw. Ze heeft namelijk het idee dat vooral lokaal er veel te weinig onderzoek is gedaan. “Het gaat hier allemaal erg knullig in het noorden”, zegt ze doelend op een vergelijking met de politie in de randstad.

Advertenties

Toch zegt ze toe alle informatie de komende dagen te zullen delen met de politie. Ze hoopt dat er ooit nog eens duidelijk wordt wat er is voorgevallen. Zelf sluit ze niet uit dat Karin gewoon vervelend ten val is gekomen. “Ondanks de vreemde dingen die ik heb gezien, is dat natuurlijk goed mogelijk. Dat ze in de baggerzooi aan het einde van het pad is gevallen, pardoes de sloot in, omdat die jonge hond misschien is gaan rennen. Het kan…”, besluit ze.

Advertenties

Weet u iets dat betrekking heeft op de omstandigheden van het overlijden van Karin Grijpstra, en heeft u dat nog niet gedeeld, doe dat dan alstublieft alsnog. U kunt bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: