Peter R. de Vries: Karin Grijpstra had elf gebroken ribben

Rechts de sloot waar het lichaam van Karin werd gevonden.

Toen Karin Grijpstra een jaar geleden aan het begin van haar oprit werd gevonden, had ze lichte verwondingen op haar lichaam. Deze verwondingen kunnen haar dood nog steeds niet verklaren. Maar er is meer, zo onthulde Peter R. de Vries.

Het meest ernstige letsel dat is geconstateerd bij Karin zijn zo’n elf gebroken ribben. Een dergelijke breuk kan ontstaan bij een grote druk, maar is niet per definitie meteen dodelijk. Dit nieuwe onderzoeksdetail werd onlangs besproken in RTL Boulevard, waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn licht liet schijnen over de zaak. Hij staat de familie bij, zo zei hij.

Advertenties

De familie denkt dan ook dat Karin is aangereden, maar de politie, het Openbaar Ministerie en ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries vinden dit onwaarschijnlijk. Een misdrijf ligt het meest voor de hand. Een fatale val in de sloot, waarin slechts vijftig centimeter water staat, is ook erg ondenkbaar.

Advertenties

Zondagochtend 23 februari rond 09.00 uur vond de politie in Koarnjum, in het water aan De Wier, het lichaam van Karin Grijpstra, een 55-jarige inwoonster van datzelfde dorp. Karin had de gewoonte wat later naar bed te gaan en is waarschijnlijk aan het begin van de nacht nog naar buiten gegaan om haar hond uit te laten.

Advertenties

Hoe kwam Karin aan een groot aantal gebroken ribben? De Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie schrijft over dergelijk letsel: “Een gebroken rib, ook wel ribfractuur genoemd kan ontstaan door een ongeval of letsel waarbij de borstkas met kracht wordt ingedrukt.” Wie of wat heeft deze kracht/druk op de borstkas van Karin veroorzaakt?

2 gedachten over “Peter R. de Vries: Karin Grijpstra had elf gebroken ribben

Voeg uw reactie toe

  1. Deze zaak roept nogal wat vragen op? hoe komt het slachtoffer zonder sporen in dat slootje terecht? 11 gebroken ribben? en dat de borstkas mogelijk door een grote druk ingedrukt is geweest roept eveneens vragen op? zijn er sporen van een voertuig gevonden die aanwijzingen geven wat er gebeurd kan zijn? als het om een auto ongeluk zou zijn gegaan dan moeten daar toch sporen en aanwijzingen voor zijn geweest? hoe komt het slachtoffer in die sloot terecht? is ze door de lucht geslingerd door een mogelijke klap? deze hele case roept meer vragen of dan antwoorden. Kortom de nabestaanden verdienen het om een antwoord te krijgen, want het is verschrikkelijk om iemand te verliezen en niet weten wat zich heeft afgespeeld. Kan me goed indenken dat het dan geen afsluiting geeft omdat er teveel vragen zijn die onbeantwoord blijven. Ben geen detective of zo, wel dat het een case is die opgelost moet worden om de nabestaanden rust te geven en tot een afsluiting te kunnen komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: