Veel reacties op blog ‘Zaak Marken onder de loep’

Marken is een voormalig eiland, nu een schiereiland, in het Markermeer dat sinds 1957 via een dijk met het vasteland verbonden is. 

Markenaren, journalisten en mensen die zich het drama op Marken aantrekken, hebben contact gezocht met onze redactie. Aanleiding is het blog ‘Zaak Marken onder de loep’ waarin een aantal belangrijke feiten op een rijtje is gezet.

De 14-jarige Tamar werd zaterdagochtend 25 juli 2020 dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude. Ze moet zijn aangereden, zegt de politie, waarna de bestuurder doorreed.

Allereerst: de vindplek van Tamar. Ze is niet gevonden op de dijk van en naar Marken, zoals veel mensen veronderstellen. Haar lichaam werd aangetroffen langs de N518 in Zuiderwoude, op een steenworp afstand van Monnickendam. Al met al nog een aardige wandeling. “Waarom heeft eigenlijk niemand haar zien lopen. Ze had nota bene een witte jas aan”, vraagt een lezer zich af.

Haar lichaam werd aangetroffen langs de N518 in Zuiderwoude.

En dan de telefoon van het meisje. Ze had simpelweg geen telefoon bij zich, omdat haar moeder deze in beslag had genomen, stelt men.

Een lokale journalist wijst ons daarnaast nog op een bijzondere situatie op de N518. Donderdag is er een camera voor kentekenregistratie geplaatst nabij de plek des onheils. Na een telefoontje van de redactie van het Noord Hollands Dagblad werd deze ineens weer ineens weggehaald. Lees het artikel hier. Vaag!

Dossier Mastenbroek heeft ook nog de nodige dorpsroddels ontvangen. Het overlijden van Tamar is natuurlijk het gesprek van de dag in Marken, maar wees voorzichtig met hypotheses en theorieën. Dat kan schadelijk zijn voor mensen. Wij raden iedereen wel nadrukkelijk aan om alle informatie en ook deze theorieën te delen met de politie. Op deze website zullen wij deze overpeinzingen echter niet delen.

“De dijk is superdonker”, schrijft iemand aan onze redactie. “Waarom is ze überhaupt op de weg gaan lopen en niet op het fietspad”, vraagt een ander zich af.

Vooral het gegeven dat Tamar het eiland via de dijk helemaal is afgelopen, daarna nog verder is doorgelopen en bijkans helemaal in Monnickendam belandde roept vragen op. Wat was het plan? Wilde ze daar naar kennissen, familie of vrienden? We weten het niet, maar het is een afstand van enkele kilometers. Zeker voor een meisje alleen in het holst van de nacht is dit een pittige onderneming.

Zijn er Markenaren die onze redactie kunnen vertellen hoe druk de N518 in de nachtelijke uren is? Zijn er meer “jongeren” die in het weekend deze route bewandelen om naar het vaste land te gaan?

Daarnaast zijn er op de dijk remsporen gezien. Iemand weet te vertellen dat deze niet van een zwaar voertuig zijn, maar van mogelijk een personenwagen.

  • De dader heeft dus vrijdag 24 juli op zaterdag 25 juli 2020 tussen 01.00 en 04.00 uur gereden op de N518 in de buurt van Monnickendam.
  • Hij of zij reed in een personenwagen of klein model voertuig (busje), maar niet in een grote vrachtwagen.
  • Er is geremd, dus heeft de dader weet van wat er is voorgevallen!
  • Is er een nog onbekende reden om zich niet te melden.
  • Is het zeer aannemelijk dat er schade is aan het voertuig. Mogelijk aan de voorzijde.
  • Iemand kan zich na het incident mogelijk anders, nerveuzer zijn gaan gedragen.

Lees ook: Zaak Marken onder de loep

Moeder Trijntje Boes deed dinsdagavond bij Op1 een oproep aan de dader die haar dochter Tamar heeft aangereden: „Kom over de brug en verlos jezelf, wij hebben zoveel vragen.”

2 gedachten over “Veel reacties op blog ‘Zaak Marken onder de loep’

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: