Kreeg Tamar soms een lift richting Monnickendam?

De N518 tussen Marken en Monnickendam. Waarom liep Tamar op de weg en niet op het fietspad op de dijk?

Er zijn veel lezers die meedenken in de zaak van het treurige ongeval in Marken waarbij de 14-jarige Tamar om het leven is gekomen. De politie vermoedt dat het meisje is aangereden en de dader is doorgereden.

De afgelopen dagen resulteerde deze zaak al in twee veelbekeken/gelezen blogs (deel 1 en deel 2). Collega-blogger The Mook stuurde vanavond ook een zeer interessante theorie die genoeg noemenswaardig is, om nog even in een extra blog te benoemen.

Want, waarom liep Tamar op de weg en niet op het fietspad? Zo vroeg ze zich terecht af. The Mook komt met de volgende hypothese.

“Is het mogelijk dat ze eerst een stuk is meegereden met iemand? Toen het voertuig uitgezet is en zodoende op de weg liep in plaats van op het fietspad?”, stelt ze.

Vlak voor de plek waar ze is gevonden is een picknickplek. Heeft ze wellicht een lift gekregen richting Monnickendam en vlak voor het dorpje gezegd: “Zet mij hier maar af, ik loop de rest wel.” Is ze daarna het laatste stukje gaan lopen en werd dat haar op de donkere, bochtige weg fataal?

En bovenal: als dit zo is, dan zwijgt niet alleen de veroorzaker van het ongeluk, maar ook de vermeende aanbieder van een lift…

Een gedachte over “Kreeg Tamar soms een lift richting Monnickendam?

Voeg uw reactie toe

  1. Wij denken eigenlijk meer dat ze aan die kant van de weg is gaan staan/lopen om terug naar Marken te liften, omdat ze er achter kwam dat ze toch wel erg ver had gelopen. En in theorie vrijwel alles wat daar rijdt bekend is en richting Marken gaat.
    Dus geprobeerd te liften en de bestuurder heeft haar in het donker over het hoofd gezien?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: