Verzekeringsmarkt e-bikes groeit naar €550 miljoen

Nederlanders hebben het afgelopen jaar €550 miljoen uitgegeven aan het verzekeren van hun elektrische fiets. Gemiddeld kost een verzekering €14 per maand. De populairste aanbieder in deze verzekeringsmarkt is ANWB. Hybridefietsen worden het vaakst verzekerd (73%). Dit blijkt uit de derde editie van de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

Forse stijging e-bike verzekeringsmarkt 
De totale e-bike verzekeringsmarkt heeft op dit moment een jaarlijkse waarde van €550 miljoen. Vorig jaar was dat nog €313 miljoen. Deze stijging komt door de groei van het aantal e-bikes en hogere maandelijkse kosten voor de verzekering. Gemiddeld bedragen deze kosten op dit moment €14 per maand. Het verzekeren van een hybridefiets is het meest kostbaar. Daar wordt gemiddeld €16 per maand voor betaald. Van 5% van de bezitters is de e-bike in het verleden wel eens gestolen. 

ANWB populairste verzekeraar
Van alle verzekerde e-bikes worden de meeste verzekerd via ANWB. Naast ANWB nemen ook ENRA, Kingpolis en Univé een groot deel van deze verzekeringsmarkt in. Unigarant, Allianz en Interpolis volgen op enige afstand. Opvallend is dat 13% van de Nederlanders niet weet waar hun elektrische fiets verzekerd is.

Top 10 verzekeraars e-bikes

Hybridefietsen meest verzekerd
Zes op de tien elektrische fietsen zijn verzekerd. Dit aandeel ligt opvallend hoger bij elektrische hybridefietsen (73%). Elektrische bakfietsen en vouwfietsen zijn daarentegen minder vaak verzekerd, respectievelijk 40% en 30% van deze fietsen is verzekerd. Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe hoger de waarde van een elektrische fiets hoe vaker deze verzekerd is.

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de derde editie van de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek naar elektrische fietsen, elektrische scooters en licht elektrische voertuigen in Nederland. In het onderzoek zijn 5.063 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: