Het wordt hoog tijd dat de superrijken belasting gaan betalen

Op 6 maart 2023 is Extreem rijk moet worden belast uitgekomen. In dit boek beschrijft Jean-Paul Fonteijn haarfijn dat alle ellende in de wereld kan worden opgelost door de superrijken vermogensbelasting te laten betalen. Jean-Paul introduceert tegelijk met zijn boek een internationale website SuperRichTax.com voor het verzamelen van stemmen.

Vind een baan en werk hard, dan kom je er wel. Het liefst bij een betrouwbare werkgever en daar werd dan het oude PTT mee bedoeld, of anders Philips. Dan was je kostje gekocht. Het mocht ook een functie bij Schiphol zijn, trouwens.

Advertenties

Dat verhaaltje klopt al heel lang niet meer. Arbeid loont niet. Ook al maak je weken van zestig uur. Veel te veel mensen ervaren dat de maand te lang duurt. Het geworstel met de stijgende prijzen van huur, heffingen, energie en boodschappen is alleen maar erger geworden.

De rijkste 10 procent van alle Nederlanders bezit maar liefst 61 procent van het gezamenlijk Nederlands vermogen en ze betalen ook nog eens amper belasting,’ zegt Fonteijn. ‘Doordat al ons geld steeds sneller wegstroomt naar de superrijken der aarde worden steeds meer mensen onderbetaald. De economie heeft er last van en de overheid komt erdoor in de problemen; zij kan haar taken niet meer uitvoeren. Burgers arm en overheid arm.’

In het boek geeft Fonteijn duidelijke voorbeelden van hoe het wél kan. Het is tijd voor actie, voor beweging, voor revolutie zelfs, misschien.

Zijn boek is een oproep aan alle mensen om wakker te worden. We laten ons geen worst voorhouden door de superrijken wanneer ze vriendelijk voorstellen een piepklein beetje vermogensbelasting te willen betalen.

Het boek is verkrijgbaar bij alle bekende boekhandels en webshops. Ook in Engels, Spaans en Duits beschikbaar. Prijs hardcover € 24,95, paperback € 14,95 en e-book € 4,95. 

Het boek kan worden besteld via: books2read.com/srtnl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: