Middeleeuwse toestanden bij PostNL

FNV: Medewerkers PostNL mogen nog steeds niet staken, geven kerstboom met wensen aan directie

Medewerkers van PostNL geven maandagochtend aan de directie een kerstboom met wensen voor een beter salaris en werkomstandigheden. De boom is een reactie op de kerstbomen die PostNL op de locaties heeft gezet, waar medewerkers hun kerstwens in kunnen hangen. Mariska Exalto, bestuurder FNV Post en Pakketten: ‘PostNL-medewerkers hebben de grote wens dat er snel een goede cao komt met een loonsverhoging die recht doet aan inzet en inflatie, een goede zwaarwerkregeling en reiskostenvergoeding en vast werk.’

Advertenties

PostNL scheept volgens FNV de medewerkers nu af met een eenzijdige loonsverhoging. ‘Een zoethoudertje. De mensen voelen geen enkel respect vanuit de directie en zijn het echt zat. Vooral de chauffeurs zijn laaiend. Zij hebben de afgelopen tijd gezien dat andere werkgevers in de pakkettensector wel een goede cao af kunnen sluiten. Daardoor stappen veel chauffeurs over en loopt de werkdruk voor de PostNL-medewerkers nog meer op’, aldus Exalto.

Middeleeuwse toestanden
Wat de medewerkers ook frustreert, is dat ze nog steeds nauwelijks mogen staken. Volgens PostNL moet minimaal 85 procent van de chauffeurs aan het werk zijn om spoedeisende zendingen niet in gevaar te laten komen. Exalto: ‘De mensen kunnen zo bijna geen druk zetten op de directie en zijn daardoor nog afhankelijker geworden van de grillen van hun werkgever. PostNL beslist dingen en als je het er niet mee eens bent, ga je maar elders je heil zoeken. Middeleeuwse toestanden.’

Advertenties

Met acties als vandaag hopen de medewerkers de directie alsnog te overtuigen dat een goede cao nodig is. ‘En dat is natuurlijk ook gewoon waar ze recht op hebben. En ze vragen echt niks geks: een loon om mee rond te komen, zekerheid door een vaste baan en een goede zwaarwerkregeling. Dat dat in ons land blijkbaar niet vanzelfsprekend is, is schandalig. Bovendien staat de kwaliteit van de bezorging onder druk, omdat mensen zonder de juiste waardering door moeten blijven jakkeren,’ aldus Exalto.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: