COLDCASE: Wijkverpleegkundige vindt Miet dood op de vloer van haar kamer…

Op woensdag 12 februari 1992, rond 08.30 uur, werd de 84-jarige Miet van Bommel van der Aa dood aangetroffen in haar huis in het Brabantse Bladel. Miet was weduwe en runde jarenlang met haar man het café Van Bommel in Bladel. Miet woonde aan de Sniederslaan in het centrum van Bladel, in het pand waar vroeger het café gevestigd was.

Advertenties

Miet was alleenstaand en hulpbehoevend. Ze was slechtziend en één van haar benen was geamputeerd. Haar woon- en slaapkamer lag aan de voorzijde van het pand op de begane grond. Op dinsdagavond 11 februari 1992 hielp een wijkverpleegkundige haar nog naar bed te gaan. De volgende ochtend, woensdag 12 februari 1992, vond de wijkverpleegkundige Miet dood op de vloer van haar kamer.

Advertenties

Miet was seksueel misbruikt en met grof geweld om het leven gebracht. De dader had een raampje in de voordeur kapotgeslagen zodat hij de deur kon openmaken en naar binnen kon gaan. Hij ging ook via de voordeur weer weg. Er was geen sprake van beroving of diefstal. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wie de dader is.

In 2006 kreeg het rechercheteam een serieuze tip binnen. Er zou toen iemand over de moord op Miet van Bommel hebben gesproken. Op basis van die tip is toen een verdachte aangehouden. Alleen bleek die man na verder onderzoek niets met de zaak te maken te hebben en is hij weer vrijgelaten. Die aanhouding heeft er wel voor gezorgd dat veel mensen in Bladel en omgeving denken dat de moord al is opgelost. Maar dat is dus niet zo.

De dader loopt nog altijd vrij rond. Daarom heeft een coldcase-team de zaak onlangs heropend. Er is destijds al een beloning van 15.000 gulden uitgeloofd door justitie, die is nu verhoogd naar 15.000 euro voor de gouden tip.

Advertenties

Mensen met tips kunnen de Opsporingstiplijn van de politie bellen op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: