Bram van der Vlugt vertelt over de Tweede Wereldoorlog

“Ik ben Bram van der Vlugt, ik ben 85 jaar, en ik heb dus de Tweede Wereldoorlog nog meegemaakt. En ik woonde toen in Den Haag.” In ‘Verhalen in Beeld’ vertelde de bekende acteur vorig jaar op een indrukwekkende manier hoe hij samen met zijn vader en zijn broertje het bombardement op het Bezuidenhout in Den Haag overleefde.

Hoe zij moesten schuilen bij een andere familie. Hoe zijn vader probeerde hun spullen uit een brandend huis te halen. Inclusief een rol wc-papier. Zijn moeder is er niet: zij was Joods en is opgepakt omdat ze geen ster wilde dragen. Het verhaal van Bram van der Vlugt is een uit een serie verhalen die zijn gemaakt voor het videolespakket ‘Verhalen in Beeld’.

Op 19 december 2020 overleed Bram van der Vlugt op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: