Beloon jouw BOB, ook tijdens de feestdagen

Nog steeds stappen veel beginnende bestuurders onder invloed van alcohol achter het stuur, zeker tijdens de feestdagen. Om aandacht voor dit probleem te vragen, start TeamAlert voorafgaand en tijdens de feestdagen met de BOB-campagne.

Nog steeds stappen in Nederland veel automobilisten met te veel alcohol op achter het stuur, ook onder beginnende bestuurders. Uit een onderzoek dat TeamAlert vorig jaar deed bleek dat één op de vijf mannelijke beginnende bestuurders wel eens autoreed met meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan. Dit gebeurde het vaakst na een bezoek aan vrienden of na een feestdag, zoals Kerstmis of Oud en Nieuw.

Rijden onder invloed blijft gevaarlijk
De ondervraagden gaven meerdere reden waarom ze met te veel alcohol op reden: de hoeveelheid alcohol dat ze hadden gedronken was niet veel meer dan wettelijk is toegestaan of de autoritjes waren vrij kort, waardoor het volgens hen geoorloofd was om onder invloed te rijden. Deze jongeren praatten hun gedrag goed, maar onder invloed rijden van alcohol is en blijft gevaarlijk. Al na twee glazen alcohol neemt je reactiesnelheid af om bijvoorbeeld te remmen, met grote gevolgen voor de remweg.

Ook al zijn de feestdagen dit jaar anders dan andere jaren, is het nog steeds mogelijk om in kleine kring op visite te gaan bij vrienden en familie. Een goede manier om hierna veilig thuis te komen is het aanwijzen van de BOB, die op de avond nuchter blijft en de anderen veilig thuis brengt.  Om aandacht te vragen voor de nuchtere bestuurder, start TeamAlert vandaag met de BOB-campagne.

Fitbit winnen?
TeamAlert vindt het belangrijk dat jongeren onderling goede afspraken maken over wie de BOB is. Zo kan iedereen veilig thuis worden gebracht tijdens de feestdagen. Daarom wil TeamAlert de BOB en zijn vrienden belonen met een nieuwe winactie. Laat aan ons weten waarom jouw BOB een extraatje verdiend en maak kans op een Fitbit voor jou en je BOB. Zo gaan jullie fit en veilig het nieuwe jaar in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: