Zet je alcoholgebruik op pauze

IkPas is een jaarlijks terugkerende campagne om tijdelijk geen alcohol te drinken. De campagne maakt mensen bewuster of, wanneer en hoeveel ze drinken. Bijna elk land heeft een soortgelijke actie. Zo voeren de Engelsen hun goede voornemens uit tijdens Dry January. De campagne in januari 2020 was een succes met 2764 deelnemers in regio Haaglanden. Ruim een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van 2019 (1.300 deelnemers in regio Haaglanden).

Jaarlijks onderzoekt Tranzo, het Wetenschappelijk Centrum Zorg en Welzijn van Tilburg University, de effecten van niet drinken onder deelnemers van IkPas. Veel deelnemers ervaren lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Het tijdelijk niet drinken draagt bovendien bij aan minder alcohol drinken ná die periode. Zes maanden na IkPas dronken de deelnemers ruim 30% minder dan vóór de actie. 64% kan na afloop van de actie beter ‘nee’ zeggen tegen alcohol.

Aanmelden
Aanmelden voor de IkPas-campagne kan via www.ikpas.nl. Hier kunnen deelnemers terecht voor vragen, tips enzovoort. Tijdens de IkPas campagne is de IkPas-coach actief, die kun je 24/7 een bericht sturen en je hebt altijd snel antwoord op je vraag. Je kunt als individu meedoen aan de actie en IkPas biedt ook pakketten voor bedrijven.

De actie start op vrijdag 1 januari 2021 en duurt 30 dagen.

GGD Haaglanden ondersteunt deze bewustwordingscampagne in de regio samen met Indigo Haaglanden en Brijder Verslavingszorg.

Foto door Daria Sannikova op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: