Periode tussen kerst en jaarwisseling: precies venijnige incubatietijd corona

Volle winkelstraten. Mensen die op straat met elkaar praten zonder mondkapje, illegale feesten, coronabrandhaarden op middelbare scholen.

Het aantal besmettingen stijgt met de dag. Er zijn nog maar weinig mensen die zich écht streng aan de regels houden. Toch? Ik ben zelf overigens ook niet roomser dan de paus, maar ik meng mij niet in grote groepen, werk thuis en draag al tijden een mondkapje.

Het lijkt erop dat met de kerstdagen mensen toch bij elkaar gaan komen. Keiharde cijfers heb ik niet, maar dat lees en hoor je om je heen. Het is in de periode van engel Gabriël natuurlijk een duivels dilemma. Mensen vliegen tegen de muren op: helemaal in deze tijd van het jaar. Hoe massaal het samenzijn gaat zijn weet niemand. Laten we hopen dat mensen het gezond verstand gebruiken.

Het gevaar schuilt ‘m vooral in de periode tussen de kerst en oud en nieuw. Precies de incubatietijd van het coronavirus! Wanneer tijdens de jaarwisseling iedereen weer bij elkaar om de nek gaat hangen, dan kunnen we begin januari spreken van een nationale ramp. Niet alleen op het gebied van welzijn en gezondheidszorg, maar ook wat betreft de economie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: