‘Ik blijf liever thuis, netwerken voor introverten’

De arbeidsmarkt is op slag veranderd en meer dan ooit is het gebruik van je netwerk belangrijk. Een grote groep mensen is introvert en heeft moeite met het aangaan van nieuwe contacten.

Daardoor is hun netwerk beperkt, terwijl een introvert mens juist over eigenschappen beschikt die haar of hem heel geschikt maken om zakelijk te netwerken. In haar boek ‘Ik blijf liever thuis’, dat 1 november verscheen, ontzenuwt Monica Scheffer mythes die over introverte mensen bestaan. Ze zouden te stil, te passief en te schuw zijn om contact te leggen en een netwerk op te bouwen. Scheffer schuift die belemmeringen terzijde en maakt korte metten met het oude onderscheid tussen introverte en extraverte mensen. In plaats daarvan laat zij zien, dat elk mens over introverte en extraverte eigenschappen beschikt, in wisselende gradaties.

De introverte kant van mensen stelt hen in staat om sensitief te zijn, scherp te observeren en grondige afwegingen te maken. Zulke mensen denken eerst en praten daarna, zijn sterk in het een- op-een-contact en hebben een voorkeur voor diepgaande gesprekken. De oppervlakkige gesprekken die veel netwerkbijeenkomsten kenmerken, liggen hen minder.

Monica Scheffer laat in ‘Ik blijf liever thuis’ zien, hoe mensen met zulke mogelijkheden een degelijk netwerk kunnen opbouwen en onderhouden. Aan de hand van vele voorbeelden uit haar praktijk als operationeel directeur en loopbaancoach bij Dynamisch Bureau in Den Haag leert ze de lezers hoe ze hun talenten kunnen benutten voor een gedegen netwerk. Daarnaast behandelt zij traditionele en moderne hulpmiddelen, zoals bijeenkomsten, gesprekken en digitale toepassingen. De lezer krijgt oefeningen en wordt vanaf de pagina’s bemoedigd. Maar zij gaat ook de confrontatie niet uit de weg.

Bestellen op: bestelmijnboek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: