GGD Haaglanden opent XL-testlocatie in Rijswijk

GGD Haaglanden opent XL-testlocatie in RijswijkWoensdag 4 november 2020 is gestart met de bouw van een XL-testlocatie in de evenementenhal van de Broodfabriek in Rijkswijk. Het streven is dat de locatie woensdag 11 november gereed is, zodat GGD Haaglanden kan starten met testen. De testlocatie heeft ruimte voor ten minste 12 teststraten en er kunnen 2500 tot 3000 tests per dag uitgevoerd worden.

Het gaat hierbij om sneltesten (antigeentesten), zo nodig in combinatie met de gebruikelijke PCR-testen. De Broodfabriek wordt één van de XL-testlocaties in Nederland en is een samenwerking tussen GGD Haaglanden, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), GGD GHOR Nederland, het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten, VNO-NCW, Defensie, Veiligheidsregio Haaglanden, gemeente Rijswijk en laboratoria.

“Om de toenemende vraag naar coronatests aan te kunnen, schaalt GGD Haaglanden flink op. We hebben op dit moment zeven teststraten in de regio Haaglanden waarvan drie in Den Haag. Op basis van de landelijke roadmap is de intentie uitgesproken om eind december 2020 een maximale capaciteit van 6.200 tests per dag in de regio Haaglanden te kunnen uitvoeren. Deze XL-testlocatie komt hier bovenop. De testlocatie is toegankelijk voor iedereen met coronavirus gerelateerde klachten en is een mooie ontwikkeling in de bestrijding van het coronavirus”, aldus Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: