Corona gaat verder aanzetten tot investeren in eigen woning

Ruim drie op de vijf consumenten met een consumptieve lening (65%) verwacht dat er meer geïnvesteerd gaat worden in het verbouwen van de eigen woning. Uit een eerder onderzoek van mei dit jaar bleek nog dat 39% van de Nederlanders verwachtte dat mensen zouden gaan investeren in een woning. Dit blijkt uit het Groot Leenonderzoek 2020 van Freo, de online kredietverstrekker van de Rabobank, uitgevoerd door Markteffect onder ruim 1.000 consumenten met een lening.

Ook de cijfers rondom verhuizen zijn significant gewijzigd. Uit het recente onderzoek blijkt dat 58% van de consumenten met een lening denkt dat er minder verhuisd gaat worden, tegenover 53% (heel Nederland) in mei. Opvallend is dat het overgrote deel (72%) van de leners denkt dat er meer leningen afgesloten gaan worden door de crisis en dat mensen duurzamer gaan leven (48%).

Pas op de plaats
Ron van Vliet, directeur van Freo: ‘We zien duidelijk dat de consument de kat uit de boom kijkt. We gaan veel minder op vakantie. We begeven ons nog veel rondom ons eigen huis en proberen het daar zo fijn mogelijk te maken en te houden. Er is wat dat betreft nog wel de nodige onzekerheid. Het is daarom verstandig dat er een pas op de plaats wordt gemaakt. Vertrouwen in de toekomst en duidelijk perspectief is wat de consument wil. Dat is bovendien ook essentieel voor een goed financieel klimaat.

Volg Dossier Mastenbroek ook op;

Twitter: @mmastenbroek
Instagram: instagram.com/dossiermastenbroek
Facebook: facebook.com/dossiermastenbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: