El caso Alcàsser op Netflix: lang, saai en soms letterlijk slaapverwekkend

Nieuwe interviews en de meest recente analyse van bewijsmateriaal werpen nieuw licht op de moorden in 1992 op drie meisjes in Spanje en hun grote impact op het land, zo lokt Netflix de kijker voor een nieuwe serie: El caso Alcàsser, ook wel bekend als The Alcàsser Murders of El crimen de Alcàsser.

Het verhaal speelt zich af in de buurt van Valencia. Miriam, Toñi en Desirée worden op gruwelijke wijze verkracht, gemarteld en vermoord. Wat vooral ontluisterend is aan de Netflix-docu, is de wijze waarop de media en de politie met de zaak zijn omgesprongen. Een moeder zag bijvoorbeeld foto’s van de sectie van haar dochter op televisie.

Verder is het een oersaaie documentaire. Het knip- en plakwerk van de makers is veelal tenenkrommend en soms totaal niet meer te volgen. Op sommige punten was het voor mij letterlijk slaapverwekkend. Ik heb trouwens een proefabonnement op Videoland genomen. Ben benieuwd welke true crime-series jullie daar aanraden, omdat ik op Netflix bijna alles wel heb gezien.

Een gedachte over “El caso Alcàsser op Netflix: lang, saai en soms letterlijk slaapverwekkend

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: