Wat staat er op de collectie SD-kaarten van Jos Brech?

Justitie meldde eind september dat er kinderporno bij Brech is gevonden, maar kon nog niet zeggen waar het materiaal is gevonden en in welke hoeveelheden. Daarna is er eigenlijk weinig meer bekend gemaakt over dit feit.

Na de arrestatie van Brech – in de buurt van Barcelona – zijn er foto’s opgedoken van zijn ‘survival-kit’. Naast batterijen, een navigatiesysteem, pennen en pasjes, is er ook een USB-stick te zien. Daarnaast, en dat is misschien wel het meest opmerkelijke, zijn 8 SD-kaarten en 2 mini SD-kaarten te zien. Op dergelijke kaartjes kunnen enorme hoeveelheden foto’s worden opgeslagen. Is het materiaal aangetroffen op deze kaartjes? Je zou bijna zeggen: waar anders?

Als dit het geval is, dan rijst de vraag tevens of dit materiaal door Brech is gedownload of dat hij dit zelf heeft vervaardigd. Het is hoe dan ook opvallend dat hij zoveel kaartjes bij zich draagt. SD-kaarten worden veel gebruikt in foto- en videocamera’s. Dat hij een liefhebber was van filmen en fotograferen konden we overigens al zien op zijn Youtube-kanaal.

Briefje
Op de foto met spulletjes van Brech is ook een briefje te zien. De tekst is onleesbaar. Na enige beeldbewerking heb ik eindelijk een deel kunnen ontcijferen. Het is een opsomming van verschillende landen en vooral combinaties van landen, zoals Oostenrijk en Zwitserland, maar ook veel landen in Noord-Europa: Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: