Geen grote verrassingen in Making a Murderer 2

Op Netflix draait een groot aantal interessante true crime series. Vrijwel de bekendste is Making a Murderer 1. Ik keek dan ook met veel belangstelling uit naar deel 2. The Staircase, The Fear of 13, Shadow of Truth, Evil Genius en The Confession Tapes zijn ook allemaal aanraders! 

Making a Murderer draait om de verkrachting van en moord op fotografe Teresa Halbach. Er zijn een hoop vraagtekens bij de manier waarop de autoriteiten de zaak tegen verdachten Brendan Dassey en zijn oom, Steven Avery, rond proberen te krijgen. In deel 1 wordt de kijker aan de lopende band verrast. Dit valt in deel 2 een beetje tegen. Tijdens tien nieuwe afleveringen laten de makers vooral het proces na de veroordeling zien.

Ook wordt advocaat Kathleen Zellner gevolgd. Ze komt met een nieuwe verdachte op de proppen: een oude bekende! Het viel mij trouwens onlangs pas op hoe ‘kinderlijk’ de auto van Teresa eigenlijk is ‘afgedekt’. Wat zegt dat over de dader? Op Google Maps kun je trouwens uitgebreid het crime scene-gebied verkennen. Hét gebied dat in deel 2 nog eens helemaal onder loep wordt genomen!

Ik krijg trouwens regelmatig de vraag: Wat denk jij? Zijn Steven en Brendan schuldig? Wat betreft Brendan kan ik kort zijn. Op basis van de verhoortechniek had deze jongen nooit veroordeeld mogen worden. En Steven… Ja, ik denk dat hij terecht is veroordeeld! Dat alles in scène is gezet door rancuneuze agenten geloof ik niet. Het verhaal van ‘de druppel bloed op de wasbak’ is zeer onwaarschijnlijk! Of…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: