Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Nsimire Massembo is vandaag drie weken vermist. Op politie.nl vond ik een opmerkelijke passage over het scenario dat het meisje zou zijn weggelopen. Dat kan natuurlijk, maar de grote vraag is dan: waar baseert de politie dat op? De politie schrijft hierover het volgende.

Een aanwijzing voor weglopen en het krijgen van onderdak is volgens de politie dus géén geld en géén kleding meenemen. Ik vind dit juist een alarmerend scenario. Dat duidt in mijn optiek niet op weglopen… Als je besluit om weloverwogen weg te gaan, dan neem je juist geld en kleren mee! Het kan uiteraard dat de politie meer aanwijzingen heeft, maar puur alleen dit gegeven is niet voldoende voor deze aanname.

Daarnaast bestaat het gevaar, dat wanneer je het wegloop-scenario zonder goede onderbouwing presenteert, het publiek denkt: ach, ze is gewoon weggelopen en minder actief uitkijkt. Wat mij betreft kun je dit alleen naar buiten brengen wanneer je honderd procent zeker bent van je zaak. Ik houd persoonlijk alle scenario’s open. Om een voorbeeld te geven: Orlando Boldewijn had ook geen geld of extra kleren meegenomen toen hij van huis vertrok.

Een gedachte over “Hoe waarschijnlijk is het wegloop-scenario van Nsimire Massembo

  1. Anoniem schreef:

    Ik ben hiermee eens. De politie mag meer onderbouwing geven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: