Wie vermoordde Rob Zweekhorst?

Rob2

Woensdag 1 januari 2014 werd GGZ-directeur Rob Zweekhorst in koelen bloede doodgeschoten op een steenworp afstand van zijn huis in Berkel en Rodenrijs toen hij zijn twee hondjes uitliet. Samen met een collega-verslaggever ging ik die regenachtige avond ter plaatse voor een reportage. De ontzetting in de buurt was groot en niemand wist precies wat er was voorgevallen. Nu ruim een maand later staat ook de recherche nog steeds voor een groot raadsel.

Rob3

Rob, vader van twee kinderen, was volgens zijn collega’s in Amsterdam een vrolijke kerel met een liefde voor mooie auto’s en bovenal gek op zijn gezin, een echte familieman. Hij had onlangs promotie gemaakt en zou dit jaar aan de slag gaan als directeur personeelszaken. De politie heeft vooralsnog geen enkele aanwijzing gevonden dat Rob het slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele circuit. Zijn familie ontkracht ook stellig dat Rob in duistere zaken actief was. Er wordt zelfs rekening gehouden met een mogelijke persoonsverwisseling. Er werd in de media in de dagen na de moord direct een link gelegd met zijn werk: hij was immers actief in een branche met mensen met geestelijke problemen. Maar in zijn functie had Rob geenszins cliëntencontacten.

Rob4

Van de schutter is slechts bekend dat hij in het donker was gekleed en een capuchon droeg. Hij schoot de Berkelaar van dichtbij met meerdere schoten dood. Uit politieonderzoek is gebleken dat de dader te voet is gevlucht. De politie sluit niet uit dat er meerdere personen betrokken zijn bij de moord. Waarop dat is gebaseerd, is niet bekend. Mogelijk doelt de politie op een gereedstaande vluchtwagen. Deze week werd bekend dat het onderzoeksteam inderdaad op zoek is naar de bestuurder van een voertuig.

Rob1

De politie is op zoek naar de bestuurder van een busje. “Na het incident heeft er over de Oostmeerlaan een witte bus gereden, komend uit de Dokkumerstraat waar Rob werd geraakt. Die bus was vrij lang, leek op een busje van personenvervoer of een taxibusje en die ging richting de Briellestraat”, meldde een woordvoerder van de politie dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook zoekt de politie een persoon in een zwarte broek en rode bovenkleding, die op het moment dat Rob werd neergeschoten in de buurt werd gezien. Tips zijn welkom op nummer 0800-6070.

2 gedachten over “Wie vermoordde Rob Zweekhorst?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: