Onderzoek op twee locaties naar ‘Maddie’

83449-madeleine-mccann-libel-trial-delayed-for-a-month

Wederom worden er ontwikkelingen gemeld in de vermissingszaak van Madeleine Mccann. Ditmaal schrijft Mail Online dat een team van Scotland Yard onderzoek doet in het zuiden van Portugal bij een zigeunerkamp in de hoop sporen te vinden van het al ruim zes jaar vermiste meisje. Het zou gaan om de plek Meia Praia, zo’n tien kilometer van het appartementencomplex waar ‘Maddie’ in 2007 verdween.

Meia

Mail Online: ‘Madeleine McCann detectives ‘probe Portuguese gypsy site 15-minutes away from holiday home where three year-old was snatched in 2007’

De krant meldt tevens dat Britse agenten op een tweede locatie aanwezig zijn, op zo’n 48 kilometer van Praia da Luz. Vorige week kwam een delegatie van Scotland Yard al langs voor een kort bezoek aan de Portugese politie en justitie. Het team zelf vertrok met lege handen: geen direct gewenste huiszoeking en aanhouding van drie potentiële verdachten, zoals verzocht in een officieel schrijven aan de Portugese autoriteiten. Maar kennelijk is een ander team van de Britse politie wel degelijk nog aanwezig in Portugal, mits uiteraard de laatste berichten in de media juist zijn.Meia Praia, zo’n tien kilometer van het appartementencomplex waar ‘Maddie’ in 2007 verdween.

Over Meia Praia kan ik op internet nog niet zo snel informatie vinden dat dit bijvoorbeeld een dubieus gebied betreft. “Op de eerste zaterdag van de maand is er een grote zigeunermarkt. Het strand van Meia Praia ligt op 100 meter van de appartementen en biedt tevens diverse watersporten”, valt te lezen op appartementenlagos.nl. Het gebied oogt als een doorsnee vakantieoord waar volgens Britse media veel oude vissers zijn neergestreken, maar een foto op Mail Online laat ook verval zien en is er ogenschijnlijk aan de rand van het gebied een zigeunerkampje te vinden. Is dit de schuilplaats van de vermeende inbrekers die in verband worden gebracht met de verdwijning van het Britse meisje? De politie laat nog niets los.

Maddie Tijdlijn Inbraken1

Een van de scenario’s is volgens Scotland Yard dat de drie mannen het vakantieappartement van Maddie’s ouders binnendrongen en het meisje in paniek meenamen nadat ze van hen wakker was geworden. Ik vind het vooralsnog een onwaarschijnlijke theorie. Toch gaat Scotland Yard niet over één nacht ijs en lijkt men met de invallen die vandaag zijn uitgevoerd iets op het spoor te zijn. Wordt vervolgd.

Een gedachte over “Onderzoek op twee locaties naar ‘Maddie’

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: