Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Amanda

Amanda Knox is door de media herhaaldelijk neergezet als een keiharde en gevoelloze vrouw. In een exclusief interview met The Guardian lucht de Amerikaanse in de dagen voor een nieuwe rechtszaak haar hart. Het laat een heel andere kant zien van Amanda, die momenteel bij een vriendin inwoont en haar leven probeert op te pakken.

We zien hoe een duidelijk emotionele Knox vertelt over haar arrestatie, de naar eigen zeggen manipulatieve houding van de Italiaanse politie en de angst voor uitlevering aan de Italianen. Kijken we hier naar een gebroken vrouw en slachtoffer van een justitiële dwaling of toch naar ‘Foxy Knoxy’? Een brandmerk waar de Amerikaanse zelf ook mee lijkt te worstelen. Desalniettemin een indrukwekkend videoverslag.

De studente Amanda en haar ex-vriend Raffaele Sollecito zijn onlangs alsnog schuldig bevonden aan de moord op Knox’ Britse huisgenote Meredith Kercher, zo oordeelde het Italiaanse gerechtshof dat zich opnieuw over de zaak heeft gebogen.  Amanda zit vooralsnog veilig in Amerika, maar Raffaele werd vorige week staande gehouden bij de Italiaanse grens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: