De ideale winter

OPBOKKEN

Geluk zit in kleine dingen of hangt in dit geval beter gezegd in de lucht. Alhoewel er de afgelopen dagen ’s morgens toch een beetje ijs van de autoruit gekrabd moest worden, was daar al snel een zonnetje. Het krabben mag geen naam hebben mensen. Maandag zou zelfs wel eens de warmste 6 januari ooit kunnen worden, aldus weeronline.nl. Het dagrecord dateert van 1999 en staat op 13,1 graden in De Bilt.

Er is weertechnisch natuurlijk van alles aan de hand, maar ik vind het wel even best. Geen kouwe klauwe, buikschuivers met je fiets, kapotte lippen en een rode neus. Het in deze tijd normaal door pekelwagens gedomineerde dorp voelt even als klein Gran Canaria. Ik ben er blij mee.

De bomen zijn al groen, de zuidelijk georiënteerde vogels vliegen rond en de mollen kruipen uit de grond. Dat de muggen geen vroegtijdige dood zijn gestorven neem ik komende zomer gewoon op de koop toe. Geen overuurtjes en nachttoeslag voor de gemeentelijke winterploeg? Jammer dan! De zomer maakt eigenhandig alvast een doorstart. I like!

Instant radiotip: hollandfm.es

Een gedachte over “De ideale winter

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb gisteren in het huis van mijn dochter 2 wespen moeten wegjagen. De kleinkinderen waren er niet zo blij mee. Ik weet niet waar ze vandaan komen. Ik heb ze maar naar buiten gejaagd. Hopelijk straks een goed voorjaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: