Britse politie arriveert in Portugal

maddie-448764

Een afvaardiging van de Britse politie is deze week aangekomen in Portugal. Het onderzoeksteam dat nieuwe feiten en omstandigheden onderzoekt in de zaak van de vermiste Madeleine Mccann is door Portugese media gefotografeerd na hun aankomst op het vliegveld. Eerder werd al bekend dat de onderzoekers een inbrekersbende op het oog hebben die in de weken voor de verdwijning van ‘Maddie’ meermaals zouden hebben ingebroken in het appartementencomplex waarvandaan de peuter is verdwenen. Volgens een nieuwe theorie werd het meisje tijdens een inbraak wakker en is ze in blinde paniek meegenomen.

De Britse politie deed onlangs al een verzoek aan de Portugese autoriteiten om een drietal inbrekers te mogen horen. Het is echter niet bekend of dit verzoek is ingewilligd. De aanwezigheid van de onderzoekers in Portugal kan bijna niet anders betekenen dan dat men toch medewerking heeft gekregen van de Portugese politie en justitie. De vraag is natuurlijk: hoe hard is het bewijs? Britse media meldden zelfs al dat het onderzoeksteam is afgereisd om daadwerkelijk personen aan te houden.

Zaak Maddie 1

Vooralsnog is er alleen bekend gemaakt dat er tussen de bendeleden op de nacht van de ontvoering veelvuldig telefonisch contact is geweest, allemaal in de omgeving van het appartementencomplex. Daarnaast worden de mannen verdacht van betrokkenheid bij meerdere inbraken in het appartementencomplex. Is dit genoeg om af te reizen naar Portugal? Hoe zeker zijn de Britse onderzoekers van hun zaak? Is er meer bewijs?

83449-madeleine-mccann-libel-trial-delayed-for-a-month

De ouders van Madeleine Mccann worden volgens een woordvoerder volledig op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Dit zegt overigens ook iets: indien de Portugese politie meewerkt aan dit onderzoek, de Britse politie bereidwillig faciliteert en toestemming geeft tot het delen van informatie met de ouders, dan kan het zijn dat de verdenking van betrokkenheid van de ouders bij de vermissing van hun kind van tafel is. De Portugese politie merkte de ouders eerder nog aan als verdachte. Zeer stellig zelfs (zie video).

De komst van de Britten naar Portugal en de informatiestroom over alle vorderingen richting de familie Mccann, houdt in dat er wellicht serieus rekening gehouden kan worden met een naderende ontknoping in deze zaak. Opvallend genoeg mis ik in de Nederlandse media wederom berichtgeving over de laatste stand van zaken in één van ’s wereld bekendste vermissingszaken.

Instant update: Volgens Radar Online is het onderzoeksteam onverrichter zake vertrokken naar Engeland. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: