Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

madeleine-mccann

Volgens Britse media is er in de zaak van de vermiste Madeleine McCann een arrestatie op handen van een zogenoemde group of potential suspects of interest. Althans, dat meldt een woordvoerder van de familie McCann. Eerder werd al bekend dat het Britse onderzoeksteam een officieel verzoek heeft ingediend bij de Portugese autoriteiten om drie mannen te ondervragen.

Naar verluidt maken deze mannen deel uit van een beruchte inbrekersbende. Uit telefoongegevens blijkt dat de verdachten na de vermeende ontvoering van ‘Maddie’ veelvuldig met elkaar hebben gebeld én in de buurt waren van het hotel. Uit dit nieuwe onderzoek blijkt tevens dat de bende wordt verdacht van meerdere inbraken in het bewuste hotelcomplex the Ocean Club in Praia da Luz. Journalist James Murray publiceerde deze week een interessante tijdlijn (zie onder).

Maddie Tijdlijn Inbraken1

Het gegeven dat de mannen zijn gestoord tijdens een inbraak in het appartement van de McCann’s en toen van schrik de Britse peuter maar hebben meegenomen vind ik nog steeds zeer onwaarschijnlijk. Als de Britse politie de mannen aan de tand mag voelen heeft het drietal in ieder geval sinds 3 mei 2007 de tijd gehad om een waterdicht verhaal met elkaar af te stemmen.

In America’s News HQ trok Former US prosecutor Wendy Murphy onlangs nog eens fel van leer. Ze staat geenszins achter de theorie van de Britse politie, maar heeft juist nog een paar pittige vragen aan Kate and Gerry McCann. Bekijk hieronder het interview terug.

7 gedachtes over “Arrestatie op handen in zaak Madeleine McCann?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: