Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Joran

Zoals de wind op Aruba is de onthullende reportage van KRO’s Brandpunt een beetje voorbij gewaaid. Toch presenteerde het onderzoeksprogramma vorige maand enkele bijzondere nieuwe feiten in de meest besproken vermissingszaak aller tijden.

Natalee Holloway verdween in 2005 spoorloos op Aruba. Joran van der Sloot zou de laatste zijn die haar heeft gezien, maar of hij ook echt verantwoordelijk is voor haar verdwijning staat volgens de makers van het tv-programma allerminst vast. Brandpunt (1959) kwam met drie scenario’s die naar eigen zeggen nooit goed zijn uitgerechercheerd door de politie.

Opmerkelijk is bijvoorbeeld de verklaring van ene Steve. Hij legde zonder duidelijke reden meerdere valse verklaringen af. Ook is er negen dagen voor de verdwijning van Natalee Holloway een vrouw aangerand op precies dezelfde plek waar Joran de Amerikaanse zou hebben achtergelaten.

Het grote probleem met Joran is dat hij zoveel tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd, dat niemand meer waarde hecht aan zijn echte verhaal. Er zal daarom op zijn minst ondersteunend bewijs moeten komen wil men hem ooit nog geloven. Joran zit momenteel een gevangenisstraf uit van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Na zijn straf volgt mogelijk een uitlevering aan Amerika, omdat hij de moeder van Natalee vlak voor zijn vertrek naar Peru heeft opgelicht.

De bewuste documentaire van Brandpunt is hieronder te zien. Werkt dit niet, klik hier.

Een gedachte over “Is Joran van der Sloot onschuldig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: