Was ‘Tante Riet’ überhaupt wel van plan om naar de dokter te gaan?

IMG_6897[1]

In de vroege ochtend van maandag 22 april 2013 gaf Riet van Veldhoven – Van Velzen aan naar de huisarts te gaan voor het verkrijgen van een receptje. Toch reed ‘Tante Riet’ vrijwel zeker niet in de richting van haar huisarts, gelegen aan de andere kant van Delft in de Van der Lelijstraat, maar reed mogelijk direct rechtsaf, vanaf het Jan Joostenplein, richting de Delftse Hout.

Er zijn dan mijns inziens twee opties: Riet van Veldhoven – Van Velzen is ‘vrijwillig’ richting de Delftse Hout gereden óf moet onwel zijn geworden en wist niet meer welke afslag ze nam. In dit laatste geval moet ze het spoor bijster zijn geraakt tijdens de eerste luttele twintig meter van haar fietstocht. Haar woning ligt immers aan het kruispunt waar de cruciale keuze is gemaakt om rechtsaf onder de A13 door te rijden, over de Bieslandsekade, naar de IKEA, waar zaterdag haar fiets werd gevonden.

route riet

Het cruciale kruispunt bij haar woning aan het Jan Joostenplein in Delft waar Riet van Veldhoven – Van Velzen mogelijk rechtsaf sloeg (rode lijn) naar de IKEA. De (gele lijn) gaat in de richting van haar huisarts. Dit zijn de twee meest logische routes.

Riet van Veldhoven – Van Velzen maakte bij de algemene fietsenstalling aan het Jan Joostenplein nog een praatje met een buurvrouw. Er leek toen niets aan de hand. Riet van Veldhoven – Van Velzen was dan wel haar sleutels vergeten, maar goed in staat om een gesprekje aan te knopen met deze buurvrouw, even later nog naar haar man te zwaaien én zelfstandig weg te fietsen. Twintig meter verderop moet ze dan zo in de war zijn geraakt dat ze volledig de verkeerde kant opfietste. Is dit waarschijnlijk? Fiets je dan nog zo’n 600 meter naar de IKEA, zet daar je fiets op slot en loop je vervolgens nog een kilometer door het bos in?

Of had Riet van Veldhoven – Van Velzen helemaal geen plannen om naar de huisarts te gaan? Reed de Delftse bewust direct richting IKEA? Had ze daar misschien een afspraak, wilde ze een blokje om in het natuurgebied of zag ze het leven die morgen niet meer zitten? In dat geval had Riet van Veldhoven – Van Velzen al bij haar vertrek besloten dat ze helemaal niet naar de huisarts zou gaan…

2 gedachten over “Was ‘Tante Riet’ überhaupt wel van plan om naar de dokter te gaan?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: