A History of Syria with Dan Snow

dan

Om de oorlog in Syrië enigszins te kunnen begrijpen moeten we niet kijken naar het heden, maar naar het verleden. Dan Snow onderzocht de historische verbanden in het land en koppelde de huidige gebeurtenissen met het verleden. Hij maakte een indrukwekkend tijdlijntje. Op locatie.

Al duizenden jaren, hebben rijken en despoten gevochten om de controle over deze strategisch belangrijke regio, met achterlating van prachtige tempels, kastelen en moskeeën, evenals een zeer divers cultureel erfgoed. Wist je dat Damascus mogelijk dé oudste stad ter wereld is? Ik vrees dat er weinig meer van over is.

Van de Romeinse veroveringen tot aan de kruistochten en van de Franse koloniale invasie tot aan de militaire staatsgrepen in de jaren 1960. Dát ging vooraf aan de grote het conflict van vandaag: een ogenschijnlijke willekeur aan bloedvergieten, dat al aan meer dan 70.000 mensen het leven heeft gekost. A History of Syria van (uiteraard) de BBC is een aanrader voor een ieder met een mening over Syrië anno 2013. Want, om de oorlog in Syrië te kunnen begrijpen moeten we niet kijken naar het heden, maar naar het verleden. Kijktip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: