Vrederust

DSC_2969

De afgelopen zes maanden heb ik de vermissingszaak van de Delftse ‘tante Riet’ op de voet gevolgd. De 77-jarige vrouw verdween eind april van dit jaar bijna letterlijk van de aardbodem tijdens een fietstocht naar haar huisarts. Vandaag kwam aan een lange periode van onzekerheid voor de familie van Riet van Veldhoven – van Velzen een einde. Aan het Vrederustpad, in recreatiegebied de Delftse Hout, werd zaterdagmorgen haar lichaam door een wandelaar gevonden.

Ik heb van dichtbij de wanhoop van haar familie gezien, maar ook de onuitputtelijke gedrevenheid om haar te vinden. Vandaag is op die vraag een antwoord gekomen. Het zorgt daarnaast natuurlijk voor veel nieuwe vragen.

Wat deed ‘tante Riet’ in het recreatiegebied dat totaal niet op de route naar haar huisarts lag? Waarom heeft een uitgebreide gecoördineerde zoektocht met speurhonden in dit bewuste gebied toen niets opgeleverd? Ook over de fiets van ‘tante Riet’ is nog niets bekend gemaakt. Het zijn vragen waarop de politie de komende periode hopelijk een antwoord kan vinden.

Voor de nabestaanden geldt op dit moment vooral een gevoel van opluchting. Terecht. Er kan binnenkort op een waardige manier afscheid worden genomen van hun tante, zus en echtgenote. Dat is wat op dit moment even telt. Hopelijk komt er op een aantal nieuwe vragen ook snel een antwoord. En vindt iedereen uiteindelijk in dit verhaal zijn of haar “vrederust”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: