‘Vegaburger heeft veel meer positieve impact op CO2-reductie dan mensen denken’

Nederlanders zijn de grootste consumenten van vleesvervangers in Europa, maar er is nog steeds een versnelling nodig om de CO2-reductie te verhogen. Door de hele voedselketen te verbeteren, kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en consumenten.

Advertenties

De populariteit van vleesvervangers, zoals plantaardige hamburgers, kan leiden tot aanzienlijke CO2-besparingen. Volgens The Economist’s banana index hebben plantaardige hamburgers slechts 25 keer minder uitstoot dan een hamburger van rundvlees per calorie, wat betekent dat ze een klimaatvriendelijkere keuze zijn dan rundvlees. In 2015 was rundvlees nog verantwoordelijk voor 8.5 procent van de totale CO2 uitstoot in de wereld, met onze vegaburger kunnen we dus daadwerkelijk het verschil maken.

Om dit te bewerkstelligen, moeten we verder kijken dan alleen de consument. Boeren kunnen profiteren van een hogere opbrengst door de teelt van plantaardige gewassen, terwijl vleesvervangers voor consumenten goedkoper kunnen worden. Restaurants en supermarkten dienen ook hun aanbod van vegetarische en plantaardige opties uit te breiden.

Advertenties

In een wereld waar klimaatbewustzijn steeds belangrijker wordt, is het cruciaal dat we actie ondernemen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Door de transitie naar vleesvervangers te versnellen en samen te werken in de gehele voedselketen, kunnen we een duurzamere toekomst voor onze planeet creëren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: