Aantal cateraars door het dak: stijging van 32%

Cateraars in Nederlandschieten als paddenstoelen uit de grond. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat maar liefst 5.670 Nederlanders zich sinds begin 2022 inschreven bij de KvK als ‘cateraar’. Een stijging van 32%. Nooit eerder steeg het aantal zo hard. Voor het eerst zijn er in Nederland nu meer dan 20.000 cateringbedrijven geregistreerd.

Het beginnen van een eigen cateringbedrijf wordt steeds populairder. Het aantal cateringbedrijven is in 10 jaar bijna verviervoudigd. Van 6.945 in 2013 naar 23.400 in 2023. Daarmee is catering uitgegroeid tot de grootste categorie binnen de horeca. Het aantal horecabedrijven groeide het afgelopen jaar met 7.5%: van 69.150 naar 74.320. Deze groei is dus vooral te danken aan de toename van het aantal cateraars in Nederland. 95% van deze nieuwbakken cateraars is ZZP-er.

Over BoldData

We zijn marktleider in het leveren van maatwerk databases. Met onze wereldwijde database van 310 miljoen bedrijven hebben we meer dan 3.000 klanten geholpen met statistiek, onderzoek en CRM.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: