Noord-Hollanders na Zuid-Hollanders meest lui in de keuken

pizza en sushi favoriet aan de deur

Noord-Hollanders zijn na Zuid-Hollanders het meest lui als het gaat om het bereiden van een maaltijd. De inwoners van die provincie bestellen gemiddeld gezien de meeste kant en klare gerechten aan de deur. Dit komt naar voren uit interne data van TrustDeals.

Advertenties

Het couponplatform deed onderzoek naar het online bestellen van eten door Nederlanders. Na Zuid-Holland worden naar verhouding de meeste maaltijden bezorgd in Noord-Holland en Flevoland. In Zeeland en Drenthe lijken de meeste keukenprinsen en -prinsessen te wonen, hier ligt het ‘bestel gemiddelde’ namelijk het laagst.

Van pizza tot sushi

Het favoriete gerecht van Nederlanders als het gaat om bestellen? Dat is met afstand pizza. Alleen in de provincies Zuid-Holland en Limburg wint sushi het net van de pizza’s als het gaat om thuisbezorgde maaltijden. Na pizza volgt sushi als favoriet, gevolgd door poké bowls op plek drie. Alleen in Drenthe is Chinees eten populairder dan poké bowls.

Advertenties

Piekmomenten

Als het gaat om het laten bezorgen van een maaltijd, dan zoekt Nederland steevast om 17.00 uur. In iedere provincie is op deze tijd een dagelijkse piek te zien in het aantal zoekopdrachten. Ook ’s nachts is voor veel Nederlanders hét moment om de honger te stillen. Van donderdag tot en met zondag zijn er opvallende piekmomenten te zien tussen één en twee uur in de nacht.

Advertenties

Geen inspiratie

Niet alleen laten we kant en klare maaltijden aan de deur komen. Ook de maaltijdboxen met daarin alle ingrediënten voor gerechten zijn populairder dan ooit. In Noord-Holland worden gemiddeld de meeste maaltijdboxen per inwoner bezorgd. Hierna volgen Groningen en Utrecht. In Zeeland en Friesland wonen de meeste mensen die zelf hun recepten bedenken, hier ligt dit percentage namelijk het laagst.

Kijk voor alle resultaten uit het onderzoek en de resultaten per provincie hier.

Advertentie

Een gedachte over “Noord-Hollanders na Zuid-Hollanders meest lui in de keuken

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: