Jaarresultaten The Hague & Partners 2022: Herstel én records voor Den Haag


Den Haag liet vorig jaar herstel én records zien na de coronaperiode. The Hague & Partners ziet dit terug in de resultaten in het jaarverslag van 2022 wat zojuist is opgeleverd. De organisatie die in opdracht van de gemeente Den Haag verantwoordelijk is voor de marketing en acquisitie van de stad, gericht op bewoners, bezoekers, congressen, en buitenlandse bedrijven en instellingen meldt positieve resultaten. Het aantal geworven meerdaagse internationale congressen nam weer toe en met het sterke internationale profiel van de stad bleef Den Haag in 2022 ook aantrekkelijk voor internationale bedrijven en instellingen. In de bezoekerseconomie was zelfs sprake van een record. Ondanks de lockdown in de eerste twee maanden van het jaar werden nog nooit zoveel overnachtingen geboekt in de Hofstad, maar liefst 2,2 miljoen.

Advertenties

Congressen met impact

Vanaf half februari 2022 werden de coronamaatregelen steeds meer losgelaten. Dat is terug te zien in de cijfers: in 2022 vonden er in totaal 85 meerdaagse internationale zakelijke bijeenkomsten en congressen plaats in Den Haag. In 2021 waren dit er slechts 17. Ook de komende jaren zien er goed uit. In 2022 zijn potentiële congressen geworven met een economische waarde van 106 miljoen euro. Hiervan is inmiddels 28,7 miljoen euro definitief bevestigd.

Marco Esser, directeur The Hague & Partners: “Een voorbeeld is de Micronutrient Forum 6th Global Conference, een congres over het recht op goede voeding, dat in 2023 circa 1.000 bezoekers voor zeven dagen naar de stad brengt. Een congres dat perfect past bij de profilering van Den Haag als Impact City waar gewerkt wordt aan innovaties voor een betere wereld.”

Advertenties

Afgelopen jaar is The Hague & Partners gestart met het faciliteren van Event Design Canvas trainingen. Dit is een methode voor het ontwikkelen van evenementen. Internationale congresorganisaties die ervoor kiezen om hun conferentie te organiseren in Den Haag krijgen dit aangeboden. Marco Esser: “Dit aanbod heeft veel internationale media-aandacht getrokken en daarmee extra interesse in Den Haag als locatie voor congressen.’’

De nieuwe energiesector  

In Den Haag wordt gewerkt aan innovaties voor een betere, veilige, en rechtvaardige wereld. Dat wordt  weerspiegeld door de internationale bedrijven en instellingen die in 2022 zijn geworven. Ruim 70% van de bedrijven die in Den Haag zijn geland, hebben een link met de profielclusters: Impact City, Security Delta, en Legal & Policy. In 2022 zijn in een tripartite samenwerking met de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en The Hague & Partners in totaal 38 internationale bedrijven en NGOs in Den Haag geland. Deze bedrijven zijn de komende drie jaar goed voor 732 nieuwe arbeidsplaatsen en zij investeren voor zo’n 54 miljoen euro in de stad.

In de nieuwe energiesector gaat het om bedrijven als Chiyoda, CC7 en Goldwind. Esser: “Deze bedrijven versterken niet alleen het bestaande energiecluster in Den Haag, maar brengen bovendien de gewenste energietransitie dichterbij.”

Advertenties

Recordaantal overnachtingen

In 2022 was sprake van een relatief warme zomer met een groot aantal stranddagen. Dat zorgde voor een natuurlijke spreiding van bezoekers. Met verschillende campagnes is bovendien ingezet op spreiding over de seizoenen. Dat is goed gelukt, want zelfs ondanks de lockdown in de eerste twee maanden van het jaar, was in 2022 sprake van een recordaantal overnachtingen. Met 2,2 miljoen overnachtingen is sprake van een stijging van 26% ten opzichte van het oude recordjaar 2018.

Esser: ‘Met een goede spreiding over het jaar en over de stad is groei mogelijk zonder dat het negatieve effecten heeft op de leefbaarheid in de stad. Met onze marketinginspanningen kunnen we hieraan een bijdrage leveren. Dat is een positief signaal naar de toekomst toe.’’

Het complete jaarverslag 2022 van The Hague & Partners is hier te lezen.

*Verblijfsbezoek cijfers zijn gebaseerd op de voorlopige CBS-cijfers

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: