De gevaarlijkste man van de wereld

De FBI heeft een prijs op zijn hoofd gezet: vijf miljoen dollar. Al twee keer werd hij aangeklaagd en veroordeeld. Er is alleen één probleem: niemand kan hem vinden. De geheimzinnige Karl Lee, een alias van Li Fangwei, houdt zich ergens in China verborgen. Het lijkt erop dat hij machtige vrienden heeft in de Volksrepubliek.

Li is een gewetenloze wapenhandelaar. Hij kan alles leveren, kruisrakketten bijvoorbeeld. Niet voor niets wordt hij ook wel Rocketman genoemd. Elke dictator mag bij hem een bestelling plaatsen. Zo is hij hofleverancier van Iran. De CIA, de NSA, MI6 en de Mossad maken al jaren jacht ophem, maar telkens weet hij te ontsnappen.

Bastian Obermayer en Frederik Obermaier, de auteurs vanPanama Papers, besluiten hem te zoeken. Ze volgen zijn spoor – het geld en de wapendeals – over vier continenten. Ze begeven zich onder spionnen en komen in loopgraven terecht, om uiteindelijk te arriveren voor de poorten van Fangweis grootste fabriek. En daar gaan ze naar binnen.

Bastian Obermayer & Frederik Obermaier zijn de auteurs van de internationale bestseller Panama Papers, waarvoor ze in 2017 een Pulitzerprijs ontvingen. Ze publiceerden ook over de Paradise Papers en recentelijk over de geheimen van de Zwitserse banken. Voor hun boek over Li Fangwei werkten ze samen met onderzoeksjournalist Philipp Grüll en China-correspondent Christoph Giesen.

Frederik Obermaier is 12 mei in Nederland. Die avond organiseert De Balie een avond rondom het boek. Via deze link treft u meer informatie. 

De gevaarlijkste man van de wereld | Bastian Obermayer en Frederik Obermaier | Oorspronkelijke titel Die Jagd auf das chinesische Phantom. Der gefährlichste Waffenhändler der Welt oder: die Onmacht des Westens | Nederlandse vertaling door Alexander van Kesteren en Erik de Vries | ISBN 978 90 213 4208 5, € 22,99 / ISBN e-book 978 90 213 4209 2, € 14,99 | Auteursfoto door Friedrich Bungert, ANP | Verschijnt 9 mei 2023

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: