Chatbot ChatGPT bereikt bijna anderhalf miljoen personen in Nederland

De online chatbot ChatGPT heeft in de eerste maanden na introductie reeds anderhalf miljoen personen bereikt (GfK GXL DAM, 10%, 1.418.000 personen van 13 jaar en ouder, december 2022 t/m maart 2023).

Advertenties

Onder jongeren ligt het gebruik van de online chatrobot hoger dan onder ouderen: 19% van de 13 tot 24-jarigen heeft in de vier maanden na introductie van de chatbot gebruik gemaakt van de online dienst. Alleen onder studenten ligt het gebruik nog hoger, waarbij een kwart van hen bereikt is. In de maand januari lag het online bereik het hoogst, toen bezochten in totaal zo’n 800 duizend personen de website van OpenAI.

Advertenties

Studenten of schoolgaanden tussen de 18 en 28 jaar gebruikten de chatbot ook vaker dan anderen: de helft van hen hebben vaker dan 3 dagen de online dienst bezocht en zelfs 22% meer dan 6 dagen. Opvallend is ook dat tweederde van de online bezoeken op de thuis-laptop/PC plaatvond, terwijl het algemene online gebruik juist verschuift naar de smartphone. De focus van de online dienst ChatGPT op taal en tekst maakt gebruik via de Laptop/PC vooralsnog toegankelijker.

Bron: GfK GXL /  DAM - Online bereik OpenAI / ChatGPT

Bron: GfK GXL DAM, PC/Laptop (@home), smartphone, tablet: het online bereik van de OpenAI (openai.com), exclusief extensies of opname in andere diensten.

Rapport: alle resultaten zijn samengevoegd tot een beknopt rapport, betreffende uitsplitsingen naar bereik per doelgroep en gebruiksintensiteit.

Over GfK GXL
GXL staat voor GfK Crossmedia Link, het grootschalige cross mediale panel van GfK waarin ook het aankoopgedrag wordt vastgelegd. Het online- en het televisiegedrag wordt passief en single-source gemeten. Daarnaast wordt via jaarlijkse vragenlijsten informatie verzameld over het luister- en leesgedrag en ruim 350 andere achtergrond-kenmerken.

Advertenties

Growth from Knowledge
Al meer dan 85 jaar verdienen we het vertrouwen van onze klanten over de hele wereld door het oplossen van kritieke zakelijke vragen in hun besluitvormingsproces rond consumenten, markten, merken en media. Onze betrouwbare gegevens en inzichten, samen met geavanceerde AI-mogelijkheden, hebben de toegang tot realtime bruikbare aanbevelingen die de marketing-, verkoop- en organisatorische effectiviteit van onze klanten en partners stimuleren, radicaal veranderd. Zo beloven en leveren wij “Growth from Knowledge”.

Instagram
Volg Martijn Mastenbroek ook op Instagram, via: instagram.com/martijn_mastenbroek

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: