Efficiënt ademen voor een betere gezondheid

Del Ferro vraagt op Wereldgezondheidsdag, aandacht voor jeugd met hyperventilatieklachten. Meer dan de helft jongeren heeft mentale klachten. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel jongeren met psychische klachten vrijwel is verdubbeld.

Advertenties

Volgens recent onderzoek van het RIVM neemt het aantal jongeren met mentale klachten (depressie) die veelal voortkomen uit stress toe. Op Wereldgezondheidsdag vraagt het Del Ferro instituut aandacht voor deze groep. Klachten zoals depressie, slapeloosheid en piekeren kunnen ontstaan door een verkeerd ademhalingspatroon.

1 miljoen Nederlanders met hyperventilatie
Als je stress ervaart, ga je onbewust sneller ademhalen. Je ademhaling slaat als het ware op hol, met vaak (een vorm van) hyperventilatie als gevolg. Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die zelfs artsen niet direct met de ademhaling associëren, zoals druk op de borst, een opgejaagd gevoel, duizeligheid, vermoeidheid, slaapstoornissen of zelfs een burn-out.

Efficiënt ademen leidt tot minder stress
Nu is stress niet te vermijden in het leven, maar hyperventilatie hoeft echt niet meer. De Del Ferro Methode heeft meer dan 40 jaar expertise op het gebied van hyperventilatie en combineert een wetenschappelijk bewezen effectieve ademhalingstechniek met een mentale training. De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor de focus wordt verscherpt. Zo wordt niet alleen via een efficiënte ademtechniek fysieke klachten overwonnen, maar ervaren cursisten ook emotioneel en mentaal meer rust.

Advertenties

Zo overwon in 2022 Cecilia Goulooze door de Del Ferro Methode in 4 sessies haar jarenlange zware stressklachten, hyperventilatie en een burn-out. Zij voelt zich sindsdien als herboren en kan weer volledig aan het leven deelnemen. “Hyperventilatie en de klachten die ik had zijn helemaal verleden tijd, ik heb jarenlang het effect van de juiste ademhaling onderschat. Vandaag de dag voel ik mij meer ontspannen in mijn lichaam en in mijn hoofd heb ik meer rust”. Als ervaringsdeskundige ondersteunt zij nu jongeren die net als zij uit hun vicieuze cirkel willen komen.

De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door de Amerikaanse operazanger Len Del Ferro. De methode is al meer dan 40 jaar een wetenschappelijk beproefde methode. Directeur Ingrid Del Ferro behandelt en begeleidt met haar jarenlange ervaring vele managers, BN’ers, politici, topsporters en jong en oud die last hebben van hyperventilatie, stress en andere ademhaling gerelateerde problemen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: