Burgernet stopt in huidige vorm: alleen nog via een ‘app’

Burgernet heeft al jaren alarmeringen via sms/spraak (met geregistreerde deelnemers), de Burgernetapp en Twitter. Vanaf 1 september 2023 stopt Burgernet geheel met de sms- en spraakberichten. “Dit doen we gefaseerd”, zegt een woordvoerder tegenover journalist Martijn Mastenbroek van het gelijknamige radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. 

Advertenties

“Tachtig procent van de tips ontvangen we via de Burgernetapp. Daarnaast heeft de app veel meer mogelijkheden, zoals het versturen van een foto en is de privacy beter geborgd omdat de deelnemer zich niet hoeft te registreren. Zodra we niet meer gebonden zijn aan de sms-berichten, is er ook meer ruimte beschikbaar voor de beschrijving van het signalement. Daarnaast maakt de app gebruik van de locatie van de smartphone zodat de gebruiker als deze van huis is ook Burgernetacties ontvangt uit die omgeving. Tot slot ontvangen app-deelnemers ook AMBER Alerts met foto”, vervolgt de woordvoerder van Burgernet

Advertenties

Sinds 1 september 2022 is het niet meer mogelijk om je als deelnemer aan te melden voor Burgernet via sms/spraak. Vanaf december 2022 is een begin gemaakt om het plafond van te versturen sms’jes per actiebericht in drie stappen te verlagen. Van 25.000 eerst naar 5.000, dan naar 3.000 en daarna naar 1.500. “Tot slot stoppen we helemaal met het versturen van actieberichten via sms/spraak per 1 september 2023.”

De informatie op de website www.Burgernet.nl is aangepast. “Via de Burgernetapp vragen we deelnemers om zich af te melden voor sms/spraak, zij krijgen immers de actieberichten al binnen via de app. Deelnemers die toestemming hebben gegeven voor e-mail bereiken we via die weg. Tot slot zal elke deelnemer rond 1 september een afsluitend sms-bericht ontvangen”, aldus de woordvoerder.

Advertenties

Wil je jezelf afmelden voor sms/spraakberichten?
Dat kan. Via de Burgernetapp: Ga naar Instellingen / tabblad Berichtgeving / Overige Berichtgeving – SMS- of spraakberichten uitschakelen. Via de website: Via tabblad Login.

We hopen dat je wel wilt (blijven) deelnemen via de Burgernetapp. Download de App: burgernetdownloaden.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: