HTM werkte mee aan de landelijke Bewust Veilig dag

Op woensdag 29 maart hebben medewerkers van HTM Infrastructuur deelgenomen aan de Landelijke Bewust Veilig dag. Dit jaar stond de dag in het thema: Bewust Bezig = Bewust Veilig. Op het HTM-terrein ’s Gravemade hebben workshops plaatsgevonden en zijn diverse realistische scenario’s nagebouwd. Deze dag werd georganiseerd door HTM en HBO Safe Veiligheidstrainingen.

Advertenties

Veiligheid is een belangrijk thema voor HTM en daar hoort ook veilig werken bij. Om te zorgen voor een betrouwbaar railnetwerk kent HTM een uitgekiend programma voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur. Denk daarbij aan onder andere sporen, halten, wissels, seinen en beveiligingssystemen. Daarmee zorgt HTM ervoor dat de trams veilig en comfortabel kunnen rijden door de Haagse regio. Het tramnetwerk van HTM is zo’n 336 km lang.

Advertenties

Tijdens de dag hebben de medewerkers zelf de handen uit de mouwen gestoken. Zo kon men op 6 of 18 m hoogte in een montagewagen een gebroken rijdraad in de bovenleiding herstellen. Maar ook een seinstelsel aansturen, met een spuitlans de rails schoonspuiten en een eigen trofee van staal lassen. Men maakte kennis met een meetmal, die zichtbaar maakt dat slijtage aan het spoor niet altijd met het blote oog waarneembaar is. Een van de monteurs legde uit hoe in een onderstation de stroom wordt omgezet om af te geven aan de bovenleiding. Tot slot was er aandacht voor het blussen van een brand en hoe om te gaan als een collega onder stroom is komen te staan bij het repareren van een bovenleiding.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: