Beschermde diersoort in rattenval

Spelende kinderen aan de Delftweg in Rijswijk hoorden vreemd gepiep en gingen op onderzoek uit. Zij vertelden aan hun ouders dat het gepiep uit een van de rattenvallen kwam, die daar geplaatst zijn. De ouders schakelden vervolgens Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken in om poolshoogte te nemen. De chauffeur die ter plaatse kwam, keek raar op toen hij een wezel in de val aantrof.

Advertenties

Het was al snel duidelijk dat het niet om een rat ging. De chauffeur nam de val mee in de ambulance, zodat het dier niet kon vluchten zodra hij bevrijd was. Het kosten de nodige moeite, maar het lukte om de val van het diertje te verwijderen. Er waren gelukkig geen verwondingen te zien. In eerste instantie dacht de vrijwilliger van de dierenambulance dat het om een hermelijn ging. Voor alle zekerheid nam de chauffeur het dier mee naar knaagdierenopvang Het Knagertje in Den Haag.

Ook daar dachten ze eerst even dat het een hermelijn was, maar uiteindelijk bleek het om een jonge wezel te gaan. Dit is een beschermde diersoort in Nederland. Gelukkig was de wezel niet gewond. Nadat hij was bijgekomen van zijn avontuur, kon hij snel teruggezet worden in de natuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: