Vogelgriep in Rotterdamse haven

In de Europoort van Rotterdam is vogelgriep (hoog pathogene H5N1) vastgesteld bij zowel meeuwen als andere kustbroedvogels. Door consumptie van meeuwen door onder andere ratten, bunzingen en vossen kan vogelgriep zich snel verspreiden. Van belang is daarom om dode vogels te verwijderen.

Advertenties

Havenbedrijf Rotterdam – verantwoordelijk voor het beheer van de openbare buitenruimte van de haven – heeft meteen conform het protocol maatregelen genomen, houdt de situatie extra in de gaten, heeft een en ander afgestemd met de NVWA en bedrijven in de haven zijn geïnformeerd.

Advertenties

In de openbare buitenruimte is het Havenbedrijf verantwoordelijk voor het ruimen van dode vogels. “Mocht men dode vogels tegenkomen, graag een foto en de exacte locatie mailen naar klachtenbuitenruimte@portofrotterdam.com. Blijf zelf van dode vogels af”, aldus asset manager Jan Putters van het Havenbedrijf. Op uitgegeven terreinen moeten de betrokken  bedrijven zelf de dode vogels ruimen. Bedrijven kunnen hiertoe het beste de website van het ministerie van LNV  raadplegen. Voor meer informatie over Vogelgriep, zie de website van RIVM.  

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: