Pascal Jonkers van SAR Nederland over belang snelle inzet bij vermissingszaken

De politie in Nederland kan en mag altijd een beroep doen op de hulp en expertise van SAR Nederland. Toch ziet het bekende ‘Search and Rescue Team’ zo af en toe een bepaalde terughoudendheid bij de politie.

Advertenties

SAR Nederland staat binnen een paar uur paraat om vermiste personen op te sporen. De vraag rijst of dit wel algemeen bekend is bij de politie. De tijd tikt immers tijdens een urgente vermissing. Journalist Martijn Mastenbroek sprak daarom met persvoorlichter Pascal Jonkers van SAR Nederland.

In het goed beluisterde radioprogramma Dossier Mastenbroek gaf Pascal een gedegen en positief visitekaartje af voor SAR Nederland en vertelde hij volop over alle werkzaamheden en recente zoekacties, zoals bijvoorbeeld de dramatische aanvaring voor de kust van Terschelling, een zaak die Pascal en het hele team nog steeds erg raakt.Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: