3,3 miljoen huishoudens in de kou


De torenhoge gas- en energieprijzen waren voor 2,9 miljoen Nederlandse huishoudens reden om de woning te verduurzamen. Ruim 3 miljoen huishoudens in Nederland laten de verwarming uit en 72% van de Nederlanders houdt hun gas- en energieverbruik nauwlettend in de gaten. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

60% verduurzaamd door energieprijzen
De hoge gas- en energieprijs van de afgelopen 12 maanden was met afstand de belangrijkste reden voor het verduurzamen van de woning. Voor maar liefst 2,9 miljoen Nederlandse huishoudens was dit een reden om de woning te verduurzamen. De subsidies van de overheid of gemeente waren voor ruim een kwart (27%) van de mensen met een koopwoning van invloed om te verduurzamen.

40% laat verwarming uit
Vier op de tien Nederlandse huishoudens laten, ook als het koud is, de verwarming uit staan. Dat komt neer op 3,3 miljoen huishoudens in Nederland die de verwarming uitlaten. Opvallend is dat voornamelijk jongeren de kachel uit laten staan. Zo geven 18 tot 34-jarigen duidelijk vaker aan hun verwarming uit te zetten voor energiebesparing (54%) dan 65-plussers (28%).

Advertenties

72% controleert energieverbruik
In de afgelopen 12 maanden houden beduidend meer Nederlanders hun gas- en energieverbruik nauwlettender in de gaten dan een jaar eerder. Van de Nederlanders die hun woning hebben verduurzaamd bekeek in 2022 maar liefst 72% één keer per maand hun gas- en energieverbruik. In 2021 was dit nog slechts 54%.

Over Multiscope
Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de derde editie van Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek naar energie, isolatie, verwarming, ventilatie en besparing. In het onderzoek zijn 5.080 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: