66 procent cryptobezitters heeft geen back-up

Twee derde van de cryptobezitters heeft geen back-up van hun wallet. Daarnaast geeft slechts 44% van de bezitters een van hun naasten toegang tot hun wallet. Veel cryptobezitters slaan hun munten op in één wallet (60%), in plaats van verspreid over meerdere wallets. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

Advertenties

Hoog risico op verlies
Van de cryptobezitters heeft slechts 34% een back-up gemaakt van de wallet (1). Mocht er iets gebeuren met hun software/hardware wallet of online aanbieder dan hebben zij alsnog toegang tot hun cryptomunten. Ruim twee derde van de bezitters (66%) kan dus geen toegang krijgen tot de crypto wallet als er iets mee gebeurt en lopen daarmee een hoog risico op verlies. Mannen (38%) blijken vaker een back-up te hebben van hun wallet dan vrouwen (23%).

Slechts 44% van naasten heeft toegang
Veel cryptobezitters hebben de zaken nog niet goed geregeld in het geval er iets met hen gebeurt. Zo zegt een minderheid (44%) een persoon in hun omgeving te hebben die weet dat zij cryptomunten hebben en heeft deze persoon ook toegang. Daarnaast zegt 41% dat anderen wel weten dat ze in crypto beleggen, maar dat anderen hier geen toegang toe hebben. 10% heeft anderen helemaal niet geïnformeerd én geen toegang gegeven. 50-plussers en mannen geven vaker aan dat iemand in de omgeving weet van de cryptomunten en ook toegang heeft.

Advertenties

Vaak opgeslagen in één wallet
Een ruime meerderheid (60%) van de cryptobezitters heeft één wallet om zijn cryptomunten in op te slaan. Mannen (42%) kiezen er vaker voor om hun munten te spreiden over meerdere wallets dan vrouwen (33%). Daarnaast valt op dat 50-plussers het vaakst slechts één wallet hebben (79%). Van de 35- tot 49-jarigen maakt twee derde gebruik van één wallet (66%). Bij 18- tot 34-jarigen is dit de helft (50%).

Over Multiscope
Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie. In het onderzoek zijn 4.071 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: