Gevolgen vrouwenbesnijdenis ook in Nederland zichtbaar

Meisjesbesnijdenis of vrouwelijke genitale verminking (vgv) is een vorm van lichamelijke mishandeling en strafbaar in Nederland. Aanwijzingen dat dit soort ingrepen in ons land plaatsvinden zijn er niet, maar toch zijn de gevolgen steeds meer zichtbaar.

Advertenties

Migranten uit landen waar meisjesbesnijdenis wordt uitgevoerd komen bijvoorbeeld vaak met onduidelijke lichamelijke klachten bij de huisarts. Daarnaast kampen veel meisjes en vrouwen met geestelijke problemen. Ook is er sprake van schaamte, taboe en angst om over het onderwerp te praten.

Abdurrahman en Shari willen meisjesbesnijdenis daarom bespreekbaar maken. Ze bieden namens Stichting SONECA een luisterend oor aan jongeren en organiseren (digitale) bijeenkomsten voor familieleden en religieuze sleutelfiguren. Fatima Nur van GGD Haaglanden biedt eveneens hulp en ondersteuning aan slachtoffers van besnijdenis en werkt samen met organisaties zoals Stichting SONECA.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: