Hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk? Nou, helemaal niet zo schoon als je denkt!

Karel Thieme is een autoriteit op het gebied van zuiver water. Hij nam de luisteraars van Dossier Mastenbroek mee in een veelal onbekende wereld van giftige stoffen, maar ook in een zoektocht naar alternatieven, zoals het ‘scheiden van water’ waardoor er weer schoon, zuiver drinkwater ontstaat. Bijvoorbeeld door in je eigen woning of bedrijf een zogenoemde Aquapeak te installeren.

Advertenties

In de uitzending vertelde hij uitvoerig over waterzuivering, afvallozingen in het oppervlaktewater en over de gevaren voor de volksgezondheid. Want hoe schoon is ons drinkwater eigenlijk? Nou, helemaal niet zo schoon als je denkt!

Chemours
Karel Thieme nam een tijdje geleden contact op met journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek naar aanleiding van een eerdere uitzending over chemiebedrijf Chemours. Dit bedrijf stort al jaren GenX (een giftige PFAS) in het water. Deze giftige stoffen vinden uiteindelijk een weg naar ons drinkwater.

Advertenties

Naast zijn serieuze pleidooi voor zuiver drinkwater, vertelde Karel ook mooie anekdotes over de periode dat hij werd ingevlogen bij het Amstel Hotel en Hotel Des Indes. Ook zijn deelname aan het destijds bekende televisieprogramma Wedden dat..? met presentator Jos Brink kwam ter sprake. Het werd een boeiend gesprek van bijna twee uur! Beluister het volledige interview met Karel Thieme hieronder terug via YouTube of Spotify!

Na de uitzending heeft Karel Thieme met een TDS-meter het leidingwater bij Den Haag FM getest. De uitslag was niet best… Het verhaal dat Nederland schoon drinkwater heeft is een fabeltje, zo toonde hij aan. Bekijk hieronder de backstagebeelden!


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: