1,2 miljard euro aan slimme rolluiken en zonwering

Nederlanders investeren steeds meer in het slimmer maken van de buitenkant van hun woning. Inmiddels is er €607 miljoen besteed aan slimme rolluiken/gordijnen en €560 miljoen aan slimme zonwering. Daarnaast is er ook nog €236 miljoen besteed aan slimme garagedeuren. Dit blijkt uit de vijfde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.200 Nederlanders.

Advertenties

Sterke omzetgroei
Nederlanders besteedden in totaal €1,4 miljard aan de productiecategorie slimme raambekleding en garagedeuren. Dit was een jaar geleden nog €698 miljoen. Procentueel is de groei het sterkst bij zonwering (294%), gevolgd door garagedeuren (105%) en rolluiken/gordijnen (38%). De gemiddelde besteding is het hoogst voor zonwering (€2.125), gevolgd door rolluiken/gordijnen (€1.558) en garagedeuren (€1.186).

Advertenties

Afbeelding totale besteding
Slechts klein deel van huizen
Ondanks de hoge omzet in deze productcategorie is slechts een klein deel van de huizen uitgerust met slimme raambekleding of garagedeuren. Voor slimme rolluiken/gordijnen is dit 5%, voor zonwering 3% en voor garagedeuren eveneens 3%. Elke subcategorie is het afgelopen jaar wel met 2%-punt gestegen.

Advertenties

Verdubbeling mogelijk
Eén op de twintig consumenten zegt dat ze binnen nu en een jaar slimme rolluiken/gordijnen wil aanschaffen. De aankoopintentie van zonwering is eveneens 5%. De investeringsintentie in slimme garagedeuren ligt iets lager (3%). Wat opvalt is dat toekomstige kopers van slimme zonwering aanzienlijk minder willen besteden (€1.017) dan de huidige gemiddelde besteding van €2.125.

Over Multiscope
Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

Advertenties

De resultaten in dit persbericht komen uit de vijfde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek naar de status van domotica in Nederland. In het onderzoek zijn 5.262 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: