Luna is dé populairste kattennaam van 2022

Nederland gaf hun kat het afgelopen jaar grotendeels dezelfde traditionele kattennamen, maar ook merkwaardige namen, zoals ‘Crypto’ en ‘Wasabi’, maakten een opmars.

Advertenties

Ook in 2022 kozen kattenbaasjes traditiegetrouw voor de bekende namen die al jarenlang in de top 10 staan. Toch is er één groot verschil: niet Simba, maar Luna is dit jaar de populairste kattennaam van Nederland.

Huisdierenverzekeraar Petplan voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Vandaag maakte de organisatie de populairste kattennamen van 2022 bekend. Gebaseerd op data van ruim 18.000 kattenbaasjes zijn dit de resultaten:

Stuivertje wisselen

In tegenstelling tot vorig jaar is niet Simba, maar Luna de populairste kattennaam. Inmiddels is het al jaren een nek-aan-nekrace tussen deze twee als het gaat om de nummer 1-positie. De top 3-kattennamen wordt afgemaakt door Nala. Daarmee lijkt het dat The Lion King nog steeds een grote inspiratiebron is voor baasjes als het gaat om kattennamen.

Advertenties

Top 10 kattennamen 2022:

1. Luna

2. Simba

3. Nala

4. Pip

5. Coco

6. Bella

7. Max

8. Lola

9. Milo

10. Mia

Advertenties

Top 3 kattennamen katers 2022:

1. Simba

2. Max

3. Milo

Top 3 kattennamen poezen 2022:

1. Luna

2. Nala

3. Pip

Advertenties

Merkwaardige namen

Niet alle baasjes gaven afgelopen jaar hun kat een traditionele naam. Integendeel zelfs: volgens Petplan maakten merkwaardige namen in 2022 een sterke opmars.

1. Crypto

2. Wasabi

3. Barkie

4. Sjakert

5. Berlusconi

6. Miauwmiauw

7. Smeagol

8. Biertje

9. Kitkat

10. Bapaootje

Advertenties

Bekijk hier de volledige lijst met (merkwaardige, stoere en schattige) kattennamen

Ook kittens worden ziek Kittens blijven populair in Nederland, maar toch wordt minder dan 5% van deze katten verzekerd. “Veel baasjes verzekeren hun kitten niet omdat ze denken dat een jonge kat niks overkomt”, geeft dierenarts Nienke Mulder van Petplan aan. “Maar juist een kitten is kwetsbaar voor ziektes en ongevallen, en moeten in hun eerste levensjaar vaak naar de dierenarts, met hoge dierenartskosten tot gevolg. Door je kitten op jonge leeftijd te verzekeren, bespaar je waarschijnlijk een hoop geld, vooral in deze dure tijd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: