Wat ik me herinner: de indrukwekkende autobiografie van Sinéad O’Connor

Sinds 10 januari 2023 is de documentaire Nothing Compares, die gebaseerd is op Sinéads autobiografie, te zien in Het Uur van de Wolf en op 2Doc.

Advertenties

Ik ben blij dat er opnieuw aandacht is voor O’Connors bewogen leven, haar stem, en haar moed en haar vooruitstrevende activisme. In haar autobiografie, net als in haar muziek, draagt zij het hart op de tong, is ze ontroerend open over heftige gebeurtenissen in haar leven, en dat met een goede dosis humor.


Bestel ‘Wat ik me herinner’ met korting


“Kijk, iedereen wil een popster. Maar ik ben een protestzanger. We zijn de videoclip van ‘Nothing Compares 2 U’ aan het maken. We hebben het grootste gedeelte van de clip al een paar dagen geleden in Londen opgenomen, in zo’n drie shots. In het eerste, een close-up, zing ik het nummer gewoon mee, terwijl ik op een stoel zit in een trui met een zwarte kraag. Maar bij ‘All the flowers that you planted, Mama, in the backyard, all died when you went away’ huilde ik zo’n twintig seconden lang. Ik heb het gevoel dat ik het verpest heb. Ik wist me wel te herpakken en te blijven zingen, maar ik denk dat de opnames onbruikbaar zijn. Het is dus goed dat we hier in Parijs aan het filmen zijn.  Dat is beter voor iedereen. Ik huilde omdat mijn moeder dood is. Ik ben er nog steeds door van slag, al ben ik al vierentwintig”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: