Van alle Europese steden herstelt Den Haag het beste na corona

Volgens het CityDNA Benchmarking Report (18th official edition, 2021-2022) staat Den Haag op de eerste plaats in het overzicht ‘herstel sinds 2019’ op basis van het aantal hotelovernachtingen. Geen krappe eerste plek, maar een overtuigende winst, met 130,7% ten opzichte van 2019. Daarmee steekt de hofstad met kop en schouders uit boven de 116 andere Europese steden in dit overzicht. Dat bleek tijdens de CityDNA Autumn Conference in Tel Aviv op 22 oktober 2022.

“Onze ‘Zee van Ruimte’ campagne was treffend in een onrustige periode waarin bezoekers op zoek waren naar rust en ruimte,” zegt Sander Hanenberg, Head of Marketing & Customer Care bij The Hague & Partners. “Het helpt natuurlijk enorm dat we een stad aan zee zijn. Ook hebben we tijdens corona al heel snel onze inspanningen aangepast van internationaal naar nationaal en regionaal, een beweging die ook heeft bijgedragen aan het succes.”

Advertenties

Het is nu belangrijk om de groei vast te houden door vol in te zetten op het naseizoen en de winterperiode. ”We werken nauw samen met ondernemers, andere organisaties in de stad en de gemeente om Den Haag als winterstad op de kaart te zetten. Ook nu het hoogseizoen voorbij is, blijven we Den Haag promoten als aantrekkelijke bestemming voor een dagje of een weekendje weg.

Over The Hague & Partners 
The Hague & Partners is de officiële marketingorganisatie voor het promoten van vrijetijdsbesteding, congressen en zakelijke ontwikkelingen in Den Haag. Het bestaat uit drie onderdelen: The Hague Marketing Bureau, The Hague Convention Bureau en The Hague Business Agency. Door middel van marketing én acquisitie werven en behouden we meer (inter)nationale bezoekers, congressen, bedrijven en organisaties voor de stad. Daarmee zorgt The Hague & Partners voor extra investeringen en banen in de stad.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: