Bevestiging dakplaten ADO-stadion niet veilig bij storm

Begin dit jaar zorgde storm Eunice voor schade aan het dak van het ADO-stadion. Dakplaten raakten los of waaiden weg. Naast de herstelwerkzaamheden is er de afgelopen maanden grondig onderzoek gedaan naar de bevestiging van de dakplaten. Hieruit blijkt dat de bevestiging op dit moment niet aantoonbaar veilig genoeg is bij windkracht 8 of hoger.

Al eerder werd de kwaliteit getoetst van de hoofddraagconstructie en zijn er de nodige maatregelen genomen. Dit naar aanleiding van het instorten van het dak van het stadion van AZ. Na het herstelwerk van de stormschade eerder dit jaar, heeft er grondig vervolgonderzoek plaatsgevonden naar de bevestiging van de intact gebleven dakplaten. Hieruit blijkt dat tijdens een flinke storm van windkracht 8 of hoger niet gegarandeerd kan worden dat deze vast blijven zitten aan de hoofddraagconstructie.

Advertenties

Wethouder Saskia Bruines: “De veiligheid van onze panden staat voorop. Er wordt nu hard gewerkt aan verbetervoorstellen. Zo is er windtunnelonderzoek nodig om een nauwkeurig beeld te krijgen van de windbelastingen op en rond het stadion. Doel is om zo snel mogelijk met het herstelwerk te beginnen, want we willen natuurlijk dat onze club te allen tijde in haar eigen stadion kan spelen.”

Herstelwerk
Het onderzoek en de werkzaamheden vragen om zorgvuldigheid en dat kost tijd. De verwachting is dat het herstelwerk tot de zomer van 2023 zal duren. Tot die tijd is het, bij windkracht 8 of hoger, niet veilig om het veld en de tribune te gebruiken en kan er geen wedstrijd plaatsvinden. Aan het gebruik van het hoofdgebouw worden geen beperkingen opgelegd. Het beschadigde en onlangs vervangen dakdeel in de noordoosthoek van het stadion is opnieuw ontworpen en conform huidige wet- en regelgeving uitgevoerd. Hier is dus geen extra werk nodig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: